Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
RETROGRAD AMNEZİ 
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
28 Ekim 2022 Cuma

RETROGRAD AMNEZİ 

                                   

                                             Virüs ya da bakteriyel kaynaklı hastalıkların, beynin özellikle Temporal lob ve hipokampüs bölgelerine hasar vermesi, kaza ya da travmalar neticesi bu bölgelerin işlevsel faaliyetlerinin sekteye uğraması neticesi ; geçmiş bilgilerin, anıların ve davranışsal kayıtların silinmesi olarak tanımlanır.

 İHTİLAL : Mevcut perspektifte; 80 ihtilalinin ülkedeki kolektif bilinçaltında yol açtığı travma etkisi hasebiyle, yarattığı retrograd amnezi arazına duçar olan bir halk..., Sonrasında seçim sandığı tedavileri ile hastalığın daha da ilerlemesine neden olan tıbbi nitelikten yoksun siyasal delalet..., Öncesinde; halk tarafından yapılmayan ve 3 nesil sonra dahi yeter çoğunlukta özümsenmeyen " DEVRİM " niteliğindeki devinim..., Dört bir yandan emperyalizmin tırnaklarını etinde hisseden bir toplumun verdiği savaşın mahiyetini kavramaktan yoksun, çıkarı için Kuranı ve Allah'ı çekinmeden kullanan, kul hakkı obezi ve gıybet küresi bir nesle evrilmiş toplum..!

 

                                               Mevcut amnezi durumunda; hadi diyelim ki geçmişin buhranları, yoksunlukları, kederleri ve ezikliklerini unutmuş olsun mevzu bahis toplum. Geçmişin tüm kazanımlarını yok saymak, daha hayatta olan ebeveynlerinin mirasını onlar hayattayken tüketip, gelecek bir sonraki neslin hayallerini elden çıkarmak davranışı acaba sadece tıbbi lügatin mı konusudur...? Yoksa vurdumduymaz, tembel, okumaktan ve anlamaktan imtina eden, " Dediğim dedik, çaldığım düdük " anlayışını şiar edinen ve kamu hırsızlığını kanıksayan bir toplumsal güruhun intihar davranışını sosyopsikolojik yönden incelemesi gereken ilmin mi konusudur...? Diğer yandan söylemesi caizdir ki ; Ta ihtilalden beri serbest piyasa ekonomisi üzerinden emperyalizme şapka çıkaran, şahsi menfaatlerini milletin menfaatlerinin üzerinde tutan siyaset, asla ve kat'a bir çözüm müessesi olamayacaktır..., Kimse önümüzde hayati, kritik ya da dönüm noktası bir sandık vurgusu yapmasın derim işin özetinde...!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kemal
 15 Mart 2023 Çarşamba 19:27
Kaleminize sağlık
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime